Till senaste kommentaren

Belopp inkl. moms i händelsevyn i admin

Hej!
Innan uppdatering av DF appen och admin-verktyget så såg vi belopp inkl moms då vi klickade på en Händelse, överst i bilden (där beskrivning, datum, betalsätt, kategori, etc står) Nu är det belopp exkl moms och moms som står. Vi önskar att ni ändrar tillbaka så vi ser belopp INKL moms. När vi stämmer av inlästa kvitton mot kategori/kontering så är det belopp INKL moms som vi tittar på först och jämför med kvittot - om kunden skrev rätt. Nu måste vi räkna själva - jag vet att vi förväntas kunna räkna men vi vill slippa göra det :-) - om det är så att kunden råkat skriva in fel belopp. Vilket tyvärr händer ofta. Våra kunder är inte "siffermänniskor" så lätt hänt att de kastar om siffror eller skriver fel på annat sätt.
Mvh Erika

Kommentarer

 • Hej Erika,

  Det gjorde ändringar så man enklare ska kunna se specifikationerna på kvitton/fakturor. I ditt fall kan du istället kolla på konteringen för kvittot. Där ser du totalen på raden för 1510 eller 1930.

  Jag tar med dina åsikter till våra utvecklare så dom får veta vad ni tycker i vidare utvecklingar 😀

  // Linus
  Linus
 • OK, nu gick jag in på ett kvitto, en avgift till PRV (momsfri) där kunden registrerat att det ska vara 25% moms. Så det står exkl moms 1600 och moms 400. Jag ändrar moms till 0. men exkl moms beloppet ändras inte utan konteringen blir endast 1600 kr som om det bara dragits 1600 kr från banken - fast totalbeloppet är 2000 kr!
  så jag måste ändra exkl moms beloppet också till 2000 och momsbeloppet till 0.
  Förut, när det stod belopp inkl moms och moms så räckte det att jag ändrade momsbeloppet så ändrades konteringen till rätt exkl moms belopp och total inkl moms beloppet ändrades inte.
  Inte bara dubbel arbete utan trippel arbete!! :-(
  Erika Kalmar
 • Hej!

  Ja, vi har märkt att vissa vill ha fältet inkl. moms och vissa vill ha det exkl. moms. Vi får kanske fundera ut någon bättre lösning framöver.

  Tack för dina synpunkter.

  Mvh,
  William Support
 • Hej Erika,

  Nu visas beloppen inkl. moms igen.

  Önskar dig en trevlig helg!
  William Support
 • Toppen, tack!
  trevlig helg! :-)
  Mvh Erika
  Erika Kalmar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.