Ladda upp rapporter till kunder

Det finns tre olika typer av rapporter eller filer som administratören kan lägga upp i systemet:

 • SIE-filer
 • PDF-rapporter
 • Skatterapporter

Digitala Företaget Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • SIE-filer ligger egentligen till grund för hela översikten i appen. Utifrån SIE-filen som laddas upp återges det i appen grafiska rapporter på företagets ekonomiska status, samt att en nyckeltalsrapport genereras. Du ser även som administratör hur dessa grafer och nyckeltal återges i kundens app.

  PDF-rapporterna är precis som det låter, PDF-bilder på till exempel klassiska resultat- och balansrapporter som ni enkelt laddar upp i PDF-format via administratörsverktyget så att kunden kan se dem i appen.

  Skatterapporterna lägger ni upp manuellt i systemet. De uppgifter som ska fyllas i är belopp, förfallodag, och en kommentar om det skulle vara önskvärt. Man måste också bifoga en PDF-bild på rapporten.

  Hur lägger jag upp en rapport?

  Detta gör du som administratör genom att trycka på fliken Rapporter inne på en kund, välj därefter vilken typ av rapport du vill lägga upp - i nedre delen av skärmen kan du därefter ladda upp en ny rapport!

  Hur ser kunden mina rapporter?
  Rapporterna som har skapats kommer att synas i kundens app (tryck på Översikt i appens startvy) direkt efter att administratören har lagt upp den enligt instruktion ovan.

  Digitala Företaget
 • Skriver en ny SIE-fil över befintlig fil som är uppladdad sen tidigare? Dvs så att det inte blir dubbelt i DF? Jag tänker då om jag ska komplettera med transaktioner för ex. andra kvartalet, och enbart laddat upp första kvartalet.
  Jenny Granberg
 • Hej Jenny,

  Ja, det stämmer, en ny SIE-fil skriver över tidigare uppladdad fil för aktuell period. Så du behöver inte vara orolig att det blir dubbelt!

  Mvh,
  William Wallin Support
 • Ni rekommenderar att den SIE-fil man laddar upp är för hela året. Men hur blir det då med de avskrivningar osv som ligger som temporära för resten av året? De laddas upp till någon temporär fil. Blir redovisningen till kunden i appen för hela året, dvs missvisande per 2017-08-31 då hela årets avskrivningar finns med? Eller visas bilden som kunden ser i appen på vissa intervall så att de kommande kostnaderna inte kommer med?
  Monica Lööf
 • Hej Monica,

  Ja, vi rekommenderar i regel att man läser in för hela året eftersom det kan ha skett ändringar/kompletteringar i tidigare perioder. Om din kund i appen väljer att titta per 0831 så syns förstås endast avskrivningarna till och med detta datum, men även temporära/kommande om man väljer att se per 1231. Vill ni inte ha det så kan ni självklart läsa in en fil för perioden 201701-201708.

  Med vänlig hälsning
  Johan Lindgren Support
 • Det vore trevligt om kunden kunde spara ner pdf-rapporterna i sin telefon/dator.
  Ex för att maila vidare till bank etc.

  I nuläget går inte det utan det går bara att spara ner om vi lägger rapporterna under dokument..
  Daniel Klasson
 • Tar det som ett önskemål till våra utvecklare - att även kunna spara ner pdf-rapporter från ekomiöversikten.

  Med vänlig hälsning
  Johan Lindgren Support
 • Har problem med att importera SIE-filen till DF och likadant från BL till DF via export. I DF får jag till svar att nåt gick fel, försök senare (vilket inte hjälper) i BL säger den att jag inte har tillgång till kunden (vilket jag dubbelkollat att jag har)
  Jenny Granberg
 • Hej Jenny!
  Jag behöver lite mer information för att hjälpa dig. Maila gärna till support@digitalaforetaget.se vilken kund det gäller så kan jag kontrollera er koppling till den kunden. Du nämner att du även försöker via BL till DF. Gör du det via knappen Digitala Företaget i BLA då?
  Linda Henriksson Support
 • Hur kopplar jag BL admin DF knappen med min kunds app.  Jag vill skicka rapporterna men trodde att det skulle gå med den nya knappen i programmet eller har jag uppfattat fel.
  Marsha Thalin
 • Hej Marsha!

  Här står det om hur man för över bokföringsdata direkt från BLA in till DF och kundens grafer i appen: https://forum.digitalaforetaget.se/org/digitala-foretaget/d/knappen-digitala-foretaget-i-bl-administratio-isoi/ 

  Till en början är det alltså graferna/nyckeltalen man kan uppdatera genom knappen, i framtiden kommer det säkerligen gå att ladda upp PDF-rapporter genom knappen också, om det var det du menade! Tills vidare får man fortsatt ladda upp dessa från adminverktyget.

  Mvh,
  William Wallin Support
 • Hur får jag ut rapporter på tid från appen?
  Tony Garvill
 • Hej Tony!
  Just nu finns ingen exportfunktion för tider i appen. Önskemålet finns sedan tidigare, och förhoppningsvis kan vi få till en lösning framöver. Jag vågar dock inte säga något om när det kan tänkas bli implementerat.

  Markus Hellström Support
 • Hur fungerar nyckeltalen i ekonomiöversikten vid uppladdningen via "Uppdatera Ekonomiöversikten"? Resultatet som jag kan se i administratörsverktyget ser ok ut men soliditeten och kassalikviditeten har helt orimliga värden. -394,34% resp 583,24%

  Måste någon grundläggande IB eller liknande ha laddats upp innan denna funktion för nyckeltalen fungerar.
  Monica Lööf
 • Hej,

  Här kommer formerna som programmet räknar ifrån,
  Kassalikviditet: (Tillgångar 1900-1999 + Fodringar 1500-1599 / Kortfristiga skulder 2400-2999)
  Soliditeten: (Eget kapital + 0,78 * Obeskattade reserver 2100-2199 / Totala tillgångar) 

  Kan det vara någon summa du har bokat på något annat konto? Får du det inte att stämma kan du kontakta oss på 0650-541405.

  Med vänliga hälsningar
  Maja Johansson Support
 • Tack! Tankemiss
  Har nog identifierat problemet just nu. Dessa två enskilda firmor med ej färdiga bokslut har ju inget ombokat resultat. Förklarar dock inte kassalikviditeten helt. Återkommer till supporten om jag hittar något konstigt på de som boksluten är klara för.
  Monica Lööf
 • Hej,

  Varenda gång jag "uppdaterar ekonomiöversikten" så står det fel och kontakta support?
  Tobias Granbom
 • Hej Tobias,

  Det är inget känt problem som jag hört om tidigare, går siffrorna över trots meddelandet? Kanske lättast att du ringer oss på 0650-541405 så kan vi fjärrstyra din dator och kika. Våra öppettider är vardagar 09:30-16 (lunch 12-13).

  M v h
  Anders Engman Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.