Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Utskrift av fakturor i appen

Hej
Ursäkta en dum fråga men det kan ju vara så att en kund inte vill ha fakturan via mail. Kan man på något sätt skriva ut fakturan via det digitala företaget? Eller kan kunden skicka ett underlag via digitala företaget till mig som byrå och jag skriver ut fakturan?

Mvh Linda

Kommentarer

 • Hej,

  Du kan inte göra en utskrift av en faktura direkt från ett mail. Däremot kan du skicka en kopia av fakturan till dig själv och från bilagan i ditt e-postmeddelandet göra en utskrift. För att skicka kopian till sig själv väljer man i appen Mer - Fakturor - Skickade - gå in på aktuell faktura - välj prickarna uppe till höger - Skicka till dig själv.
  Jenny Support
 • Jag har en kund som inte har någon E-post. Måste ju gå att ordna så man kan skriva ut fakturan utan att mejla sig själv?
  Johan
 • Hej,

  De sätt du kan välja mellan är att antingen skicka fakturan till dig själv och göra utskriften från mailprogrammet i datorn, normalt har man ju ingen skrivare kopplad till sin telefon. Alternativet är, om du är kopplad till en administratör/redovisningsbyrå att låta dem göra utskriften i administratörsverktyget och skicka till kunden.

  Jenny Support
 • Vore bra om det i inställningar på kunden klart framgår att den inlagda e-postadressen är den som fakturan skickas till. Ska man själv skriva ut fakturan så ska man ju inte skriva kundens mail här. Kanske ska det finna smöjlighet att lägga in två adresser. En kundmail och fakturamail.
  Kenth Lundberg
 • Hej Kenth!

  Det kanske behövs ett förtydligande där, så man förstår att det är dit fakturan kommer skickas - jag ska se om vi kan få till det. Vad gäller de dubbla fälten för e-post är det något vi ska fundera över och utvärdera.

  Tack för din feedback!

  Mvh,
  Markus Support
 • Jag har fått önskemål från mina kunder om en utskriftsknapp. Det finns ju en del som jobbar i webbläsaren och kanske kan skapa fakturan när kunden är på besök (tänk massör) och ge dem i handen. Detta skulle underlätta jämfört att skapa, maila sig själv, öppna mailprogrammet, hitta mailet (som inte alltid kommer på studs), öppna PDF:en och sen skriva ut.

  Är utskriftsmöjlighet något som kan tänkas dyka upp?
  Robert Lindblad
 • Hej,

  När man skapat fakturan kan man förhandsgranska den och spara bilden som en pdf, sen därifrån välja att skriva ut den.
  Jag tar med detta som ett önskemål.

  Med vänliga hälsningar
  Maja Support
 • Går det att lägga in någonstans att fakturan alltid automatiskt också ska skickas till sig själv? Jag tänker då på arkiveringsplikten för räkenskapshandlingar så att fakturorna också finns på annan plats än i denna databas. Eller hur har ni tänkt där?
  Monica Lööf
 • Hej!

  Detta är en funktion som det finns tankar om att implementera i senare versioner av appen, det du kan göra nu är att skriva in din egen mail efter kundens när du väljer skicka i faktureringen.
  Observera att dessa ska avskiljas med kommatecken (Tex Mail1@mail.com, mail2@mail.com).

  Mvh,
  Mattias Support
 • Hej
  Om jag vill spara en faktura från mejl till DF, vart kan jag då hitta fakturan?
  Anna-Karin
 • Hej!

  Skulle du kunna utveckla frågan, menar du att du fått en faktura via mail som du vill läsa in i DF?
  Mattias Support
 • Ja precis, fakturan ligger som pdf och i valen jag har finns DF som alternativ att spara i, när jag trycker på den kommer jag till inloggnings sidan för DF, men när jag loggar in hittar jag inte fakturan
  Anna-Karin
 • Hejsan,

  När du väljer att spara i Digitala Företaget så ska du komma in i appen och få välja vilken typ av händelse det är som du vill spara PDFen som, men jag ser att även jag kommer till inloggningssidan istället, så vi får kolla upp det och se till att fixa det.

  Tills vidare blir lösningen att spara ner PDFen i bildalbumet i telefonen, skapa en ny händelse i DF, välja "Ladda upp bild", och välja PDFen den vägen.

  Mvh,
  William Support
 • Hej igen,

  Det löste sig för mig genom att ominstallera appen, logga in i appen på nytt, och därefter prova att exportera igen. Prova gärna och se om samma lösning fungerar för dig.
  William Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy